De TaPas Vragenlijst is een echte eye-opener voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanpadkeuze.

Written by admin On the 0 Comments

Na 20 jaar werkervaring waarvan 15 jaar in eenzelfde organisatie kwam ik tot de vaststelling dat zowel een organisatie als een individu groeien, veranderen, evolueren, net zoals in je privésituatie. Dit gebeurt vanzelf, organisch, onopvallend en is eigen aan elke evolutie. Op een dag merk je echter dat je vaker last krijgt van kop"brekers" (soms letterlijk, vaak metaforisch). Je ziet de dingen minder scherp dan je collega's, anders.

De TaPas vragenlijst heeft mij geholpen om de dingen terug scherp te zien: wie ben ik nu, vandaag? Wat drijft me: nu, vandaag? En hoe staat dit in verhouding met de omgeving waar ik, nu, vandaag, in functioneer? Deze tool peilt verder dan andere tools nl niet naar wat ik doe maar wel naar een niveau dieper: welke talenten herken ik bij mezelf en welke daarvan geven mij vandaag die energie noodzakelijk om gepassioneerd te werken? Maw. competentie-overschrijdend.

Op zich is dat al bijzonder innoverend en uniek! MAAR wat deze TaPas Vragenlijst mogelijks nog unieker maakt is dat het tevens in kaart kan brengen wat de drijfveer van een organisatie is.

Erg onthutsend, maar tegelijkertijd erg helend en aansporend tot nadenken wanneer blijkt dat een organisatie en een medewerker ondanks overtuigend geloof in elkaar, toch uit elkaar kunnen groeien. Anders gezegd : De "pupillen" in de TaPas™-bril hebben niet dezelfde focus waardoor je of anders ziet of minder scherp.
Deze tool is dan ook een echt eye-opener geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling en loopbaanpadkeuze. Als leidinggevende, veranderingsstrateeg en -facilitator ben ik ervan overtuigd dat deze tool mij, mijn medewerkers, coachees en organisaties snel, adequaat en met heel veel zorg kan ondersteunen om in energie te blijven en daardoor bijdraagt tot een "sustainable" resultaat.

Ann Verhoeven, geaccrediteerd assessor.
4