De Tapas Vragenlijst

Written by admin On the 0 Comments
01

Voor wie is de TaPas Vragenlijst bedoeld?

1. Voor elk individu die op een kruispunt in zijn carriere/leven staat en een duidelijk beeld wil krijgen van – of (opnieuw) contact wil maken met – die Talenten, die vanuit Passie gedreven tot echte (professionele) duurzame zingeving & resultaten kunnen leiden.

2. Als 360 tool – voor teams die optimaal willen inzettten op het TaPas™ van elk afzonderlijk teamlid om zo het team optimaal in zijn kracht te zetten voor maximale performance en minimaal Energieverlies.

3. Voor leidinggevenden/managers die voor een uitdagend veranderingsproces staan en proactief het nodige TaPas™ wil inventariseren om een maximaal draagvlak en succesfactor te garanderen.

4. Als meetinstrument voor een organisatie wat de ware! Dynamiek van zijn organisatie in kaart wil brengen om op die manier: het retentiebeleid proactief aan te kunnen pakken, medewerkers te kunnen blijven boeien en de concurrentie vanuit meer frisheid en alertheid constructief voor te blijven.

5. Als concrete eerste stap voor organisaties die een onderscheidend Talent Development-programma willen implementeren dat competentie- en gedragsoverschrijdend is – en écht het Talent & de Passie van medewerkers ruimte wil geven en inzetten.

Hoe werkt het?

De TaPas Vragenlijst is online in te vullen via een inlogcode en genereert een uniek, visueel overzicht van jouw TaPas. Dit rapport wordt je overhandigd en persoonlijk teruggekoppeld door een geaccrediteerde TaPas™-coach.

De TaPas Vragenlijst is het enige dynamische competentie & context overschrijdende vragenlijst ter wereld wat de unieke combinatie van Talent & Passie in beeld brengt.